Crowdfunding: voorbereiding to the max

Crowdfunding: voorbereiding to the max

Crowdfunding: voorbereiding to the max

Op dit moment staat de teller op meer dan 1300 euro!

Uiteindelijk heb ik in de zomervakantie ook een eerste redactieronde aan De Kettingreactie gebracht. En hoe graag ik daar verder mee wil of überhaupt zou willen schrijven, richt ik me nu volledig op mijn crowdfundingproject. Natuurlijk zou ik ook tijd kunnen besteden aan mijn nieuwe boek, maar ik wil later geen spijt hebben dat ik niet meer tijd heb besteed aan De Buitenman. Uiteindelijk heeft mijn nieuwe trilogie geen haast. Toch kriebelt het.

Nu moest ik voor de crowdfunding me nog steeds bezig houden met schrijven, zoals het redigeren van de eerste twee bladzijden. Dit was nog een hele uitdaging. Twee bladzijden, dacht ik. Lekker weinig werk, maar toch gingen er twee redactierondes overheen voordat het goed genoeg was. Natuurlijk sta ik open voor het herschrijven van mijn eigen tekst, want je wil dat het zo goed mogelijk wordt. Toch vond ik het een uitdaging om sommige zinnen te schrappen, die ik zo mooi vond. Nietszeggend, maar mooi. Of dat ik zelf opeens vond dat er weinig structuur zat in de tekst en ik het halve hoofdstuk heb omgegooid voordat ik tevreden was. Alhoewel ik bang ben dat ik vast nog iets heb aan te merken op de tekst als ik er nu weer doorheen zou gaan.

Niet te spreken over het herschrijven van de samenvatting. Wat slechts een aantal regels tekst is, maar waar ik veel tijd aan heb besteed. Dat is toch een van de dingen waar je op baseert of je het boek wel of niet wil lezen. Niet onbelangrijk! Voor mij is het overduidelijk en vanzelfsprekend wat er in het boek gebeurd. Een enorme uitdaging om dat te herschrijven zodat ook de lezer snapt waar het boek over gaat. Zonder al te veel weg te geven. Het wat mysterieus te houden. Maar ook wat woorden er in te gooien, zodat het sappig wordt.

Bovendien heb ik continue het gevoel dat ik nog iets vergeten ben en over het hoofd zie met betrekking tot mijn crowdfunding. Je wil natuurlijk dat alles perfect verloopt. Terwijl je weet dat dit onmogelijk is. Toch probeer ik het wel.

Wat ik op dit moment, tijdens het crowdfunden, nog op mijn to do lijst heb staan, is voornamelijk de promotie. Wat voor actie ga ik verder nog ondernemen? Hoe kan ik out of the box promotie verzorgen? Welke journalisten ga ik aanschrijven, zodat ik hoop in de krant te komen en een grotere reikwijdte heb. Wie ga ik mailen en appen? Of moet ik mensen de tijd gunnen en geven om geld te doneren?

Ik merk dat het een heel spannend proces is. Je wil dat doelbedrag halen. Tegelijkertijd ben je afhankelijk van iemands anders portemonnee. Waar je niet in kan kijken. En je iemand niet continue wil ophitsen. Het voelt immers als het vragen naar geld, terwijl dit het niet is. De ander krijgt uiteindelijk een tegenprestatie naar keuze. Het is een kwestie van hopen dat mijn manier van marketing aanspreekt bij mijn doelgroep. Dat ik de juiste kanalen gebruik. Op de juiste manier.

Het was in ieder geval een leerzaam proces en het is nu wachten of het zijn vruchten afwerpt! Het is in ieder geval het begin van een nog langer proces. Een leuk proces, waarbij ik hopelijk mijn boek kan gaan uitgeven en in de toekomst nog meer boeken. Een opstap tot een succesvolle carrière als schrijfster. Toch brengt het ook zo zijn onzekerheden met zich mee, maar dat is menselijk.