De laatste loodjes wegen echt zwaar

De laatste loodjes wegen echt zwaar

De laatste loodjes wegen echt zwaar

De vorige keer had ik al een blog geschreven over de laatste loodjes, maar er kan er nog wel eentje bij. Heel leuk had ik vorig jaar zomer bedacht dat mijn boek op 29 april uit moest komen. 29 is nog altijd mijn geluksgetal dus een mooie datum zo in de meivakantie. Totdat ik me in de kerstvakantie bedacht: dan ben ik op vakantie! Nog steeds wilde ik die datum graag aanhouden. Dat betekende dus dat ik alles moest regelen voordat ik op vakantie ging. Dat was makkelijk te doen.

Toch bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met Pasen heb ik alle boeken voor de donateurs ingepakt en gesigneerd. Sommigen op de post gedaan, anderen langsgebracht. Het weekend daarna zou ik nog een stapel boeken in de omgeving uitdelen.

Daarnaast ontdekte ik datzelfde weekend dat er een persbericht moest komen, nadat iemand daar ook om vroeg. Na googlen ontdekte ik dat ik na het rondsturen van dat persbericht, bereikbaar moest zijn. Tja, was ik dat wel op vakantie? En hoe schrijf ik een persbericht? Al vrij snel had ik online navraag gedaan en mensen gevonden die dat voor je kunnen schrijven. Als ik genoeg geld neerlegde natuurlijk… Gelukkig had ik het persbericht van mijn vorige boek nog tot mijn beschikking en kon ik dat als leidraad gebruiken en besloot ik toch om het zelf te doen. Het was gelukkig minder werk dan ik dacht, maar het was wel iets wat even tussendoor kwam.

Zodra dat klaar was, had ik alsnog geen rust. Ik wilde ervoor zorgen dat mijn social media vakantie-proof was. Dat was niet haalbaar: op LinkedIn kan je geen berichten vooruit plannen en ik kon nog geen link toevoegen naar BoekenGilde en bol.com voor het kopen van mijn boek. Een herinnering in mijn agenda was de tussenoptie. Mijn laptop zou sowieso meegaan op vakantie en dan af en toe maar even werken, daar was geen ontkomen aan.

Nu staat deze blog weer compleet in het teken van De Buitenman. Binnenkort zal ik schrijven over een ander onderwerp, voordat het eentonig wordt 😉 Ik heb me namelijk 1 maart ingeschreven voor een redactieopleiding met behulp van het STAP-budget waarbij ik een schrijfcoach toegewezen heb gekregen om mijn volgende boek te redigeren. Binnenkort hierover meer!