De anti-onzekerheidscoach voor schrijvers

Ben jij onzeker over je tekst en jezelf? Ik ook!

Onzeker ben ik al jaren. Onzeker over mijn teksten. Kan het beter? Anders? Uitgebreider? Concreter? Deze onzekerheid gaat niet alleen over zinnen en alinea’s, maar ook om de rode draad van de tekst. Of zelfs het eerste woord op papier. Dit ervoer ik tijdens het schrijfproces en ook daarna, waarna ik het had ingeleverd. 

Terwijl onzekerheid mij eerst tegenhield, waardoor ik ein-de-loos bleef schaven, schrappen en herschrijven, heb ik mijn onzekerheid nu geaccepteerd. Onzeker zijn over mijn teksten zorgt juist dat ik veel tijd en aandacht aan mijn teksten besteed om ze zo mooi mogelijk te maken! Dat wil jij toch ook? 

Ervaar jij ook onzekerheid bij het schrijven van je teksten? En heb je een duw(tje) nodig in de rug om je onzekerheid even los te laten en zelfvertrouwen te voelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Onzekerheid over je tekst ontstaat door onzekerheid over jezelf. Beide onzekerheden gaan we aanpakken! Ben je nog onzeker of dit wel iets voor jou is? Begrijpelijk. Zou ik ook zijn 😉 Omarm die onzekerheid en zet een eerste stap door een kennismakingsgesprek met mij in te plannen. Daar gaan we beiden onzeker in en wie weet, ontstaat er een prachtige samenwerking waarbij ik jou op weg kan helpen!

Wil je alvast wat lezen over mijn onzekerheid omtrent het schrijven, uitgeven en marketing rondom mijn boeken? Zie mijn blogserie ‘De onzekere schrijfster’ waarbij ik beginnende schrijvers help met het verkleinen van hun onzekerheid over schrijven, uitgeven en marketing. 

Alvast tips lezen wat betreft onzekerheid en belemmerende overtuigingen? Lees mijn blogs op https://www.mariastaal.nl/category/vraag-het-de-schrijfcoach/

Hoe ziet het traject eruit? 

Samen leggen we jouw onzekerheid en tekst onder de loep en zorgen ervoor dat beiden kunnen stralen.

Onder de loep leggen van jouw onzekerheid doen we door middel van het onder de loep leggen van een foto van jezelf. Ik kijk niet per se graag naar mezelf, jij wel? Ook al zeggen anderen dat ik er zelfverzekerd uit zie, dat is niet echt hoe ik mij standaard voel. Wanneer ik écht naar mezelf kijk, weet ik dat ik verder ben dan eerst. En ieder stapje verder, is een overwinning. Een succes. Samen gaan we kijken naar jouw successen, want ‘alles wat je aandacht geeft, dat groeit’. Dus als we continu jouw successen aandacht geven, wordt je stukje bij beetje zelfverzekerder. Want, spoiler: onzekerheid gaat nooit hélemaal weg. Is dat erg? Nee, dat vind ik niet. Ik leer je ermee omgaan en leer jou de vaardigheden om te weten wat je moet doen wanneer de onzekerheid om de hoek komt kijken.

De coachsessies mag je inplannen wanneer jij er klaar voor bent. Dit betekent dat het traject niet binnen (bijvoorbeeld) 3 maanden afgerond hoeft te zijn. Onzekerheid is een proces wat aandacht en afstand vereist en niet gehaast dient te worden.

Aandacht: met volle rust en tijd naar jezelf en je tekst kijken.

Afstand: af en toe afstand nemen tijdens het proces, laten sudderen wat we hebben besproken en afleiding nemen door te wandelen, fietsen of iets anders ‘fysieks’, waar je je hoofd niet bij nodig hebt. Op die manier krijgt jouw onderbewuste de tijd om de onzekerheid te verkleinen.

Jij besteedt uren, dagen, misschien zelfs weken aan het schrijven van een fictie of non-fictie tekst. Of dit nu een verhaal, artikel of blog is. Daar besteed je niet alleen veel tijd, maar ook veel aandacht aan. Daarom wil ik ook alle tijd en aandacht hebben om naar jouw tekst te kijken!

We leggen jouw tekst onder de loep. Zin voor zin gaan we naar jouw tekst kijken. Wat vind je van deze zin? Is deze helpend? Wat brengt de zin over? 

We nemen maximaal één A4tje tekst samen door. Dit klinkt weinig, maar er ontstaat bewustwording over de tekst die jij hebt geproduceerd. Nadat we een stuk tekst hebben doorgenomen, kan je zelf aan de slag met de inzichten die je hebt gekregen. Doordat we jouw onzekerheid onder de loep hebben genomen, heb je al veel inzichten gekregen en is jouw onzekerheid allang verminderd. Met veel meer zelfvertrouwen kun jij met jouw pen door jouw eigen tekst gaan.

Wil je dat ik een groter stuk van je tekst doorneem? Dat kan! Dit is niet inbegrepen bij het traject en kan tegen een meerprijs worden aangeschaft. Deze meerprijs is afhankelijk van de lengte van de tekst. 

Bij het doornemen van de tekst, betekent dit niet dat ik alle fouten uit de tekst haal en het herschrijf.  Dat is aan jou! Het is immers jouw tekst! Ik geef opmerkingen en suggesties om jouw onzekerheid over jouw tekst weg te nemen. 

Wil je samenwerken? Ik coach fictie en non-fictie!

Fictie: sinds mijn elfde schrijf ik verhalen en heb meerdere boeken uitgegeven.

Non-fictie: tijdens mijn studie geschiedenis heb ik essays en scripties geschreven. Daarnaast werk ik sinds juli 2021 bij AthenaCheck waarbij ik veel essays heb geredigeerd en gecorrigeerd.

Fictie en non-fictie schrijven zijn twee aparte vakken en hebben overeenkomsten. Tijdens het proces zal ik theorie van fictie erbij pakken, terwijl jij non-fictie schrijft. Dit doe ik niet zonder reden. Non-fictieboeken bevatten ook structuur, een rode draad en opmaak. Vanuit mijn werk als redactrice en corrector zal ik tijdens het lezen letten op structuur, rode draad, opmaak en taal. 

Wil je graag dat ik jouw tekst alleen controleer op structuur, rode draad, taal en opmaak? Geen probleem! Dit is geen onderdeel van het traject. Voor een meerprijs kan ik jouw tekst redigeren en/of corrigeren. Er is dan geen tijd om jouw schrijfstijl en onzekerheid aan te pakken. Neem contact op voor meer informatie. Houd er rekening mee dat hoe sneller de deadline is, des te hoger de prijs.

Eerst een indruk krijgen van wat mijn schrijfcoaching toevoegt aan je manuscript? Stuur me dan een bericht voor een QuickScan, 1000 woorden voor €25.

[email protected]