Herken jij mij?

Herken jij mij?

Regelmatig zichtbaar zijn op social media is heel belangrijk. Wat nu als je regelmatig post, maar niet herkenbaar bent omdat je continue ander soort foto’s en posts plaatst? Hoe zorg je ervoor dat je consistent bent en anderen jouw posts gaan herkennen?

Maak een moodboard
Ik dacht eerst heel ingewikkeld en daardoor werd bovenstaand punt een steeds grotere olifant. Hoe zorg ik voor consistentie? Mijn hoofd is een steeds terugkerende factor, maar die iedere week online zetten, voelt niet goed. Een sjabloon, zoals bij mijn blog, is een goed idee! Maar dat kan ik niet bij íedere post doen, want dan wordt het saai en onpersoonlijk.

Je kan verschillende soorten posts maken, maar dan in dezelfde stijl. Telkens dezelfde kleuren gebruiken, hetzelfde lettertype. Daardoor is het herkenbaar wanneer jij altijd twee kleuren gebruikt (ik heb bijvoorbeeld groen en blauw) en dan net een ander patroon. En de ene keer een foto op de voorgrond, een andere keer een quote. Je kan hierbij gemakkelijk een moodboard maken om te kijken welke kleuren bij jou passen en wat jouw sjabloon wordt voor alle posts.

Denk aan de uitstraling
Wanneer je een moodboard gaat maken, denk er dan aan wat je wil overbrengen op de ander. Iedere kleur heeft een andere betekenis. Rood straalt bijvoorbeeld energie en kracht uit en tegelijkertijd kan het ook agressief en opdringerig zijn. Is dit iets wat je wil overbrengen? Ga je voor felrood of dan toch liever voor bordeaux? Wees je daarvan bewust wanneer je een moodboard maakt en schakel eventueel de hulp in van een ander. Is witte tekstkleur mooier op een rode achtergrond of toch zwart?

Maak je posts vooral niet te druk. Wees je bewust dat je klant scrolt langs jouw afbeelding dus wanneer daar van alles opstaat, teksten, meerdere afbeeldingen, dan is het heel erg druk en moet iemand er langer naar kijken om te begrijpen wat jij wil overbrengen. Het liefst wil je dat je klant in één oogopslag ziet wat jij wil overbrengen.

Tips

  1. Brainstormen met iemand. Samen sta je sterker dan alleen!
  2. Verdiep je in Canva, met bijvoorbeeld een gratis masterclass.
  3. Wat doen anderen, wat vind jij mooi? Deze tip heb ik al eerder aangegeven: kijk eens welk profiel van iemand je aanspreekt. Waarom is dit zo? Wat zou je hiervan over willen nemen?

Past groen en blauw bij mij? Er is een manier erachter te komen: uittesten! Ga niet eeuwig blijven sleutelen aan je moodboard en perfectioneren. Maak een keuze en test het uit. Je kan het altijd weer aanpassen. Doe dit niet te vaak, want iemand raakt wel gewend aan jouw kleuren.