Homepage ‘De anti-onzekerheidscoach voor schrijvers’

Worstel jij met je onzekerheid? En wil je weten hoe je je onzekerheid kan omarmen en ermee te werken?

Als ‘anti-onzekerheidscoach voor schrijvers’ help ik schrijvers hun onzekerheid te verkleinen door middel van coaching. Samen gaan we ontdekken waar de onzekerheid vandaan komt en hoe we deze onzekerheid kunnen omzetten in een kracht. Want spoiler: onzekerheid gaat nooit 100% weg en dat is oké. 

Introductie:

Ben jij een schrijver en voel jij je weleens onzeker? Onzeker over je geschreven teksten en/of je nog te schrijven teksten? Wil jij weten hoe je deze onzekerheid kan ombuigen naar meer zelfvertrouwen? 

Ik ben jouw sparringpartner en geef jou de juiste tools om jouw onzekerheid omtrent schrijven met een pen te lijf te gaan! Writer’s block? Eerste versie van je tekst af, en nu? Komt de rode draad wel juist over? Allemaal onzekerheden waar ik je bij kan ondersteunen.

Jij houdt van schrijven en ik ook. Daarom is emailcoaching de vorm om de onzekerheid de baas te worden.

Ben je nog onzeker of dit wel iets voor jou is? Begrijpelijk. Zou ik ook zijn 😉 Omarm die onzekerheid en zet een eerste stap door een vrijblijvend gesprek met mij in te plannen. Of te mailen, wanneer je een gesprek niet ziet zitten.

Onzekerheid over je tekst ontstaat door onzekerheid over jezelf. Beide onzekerheden gaan we aanpakken! Is je onzekerheid een feit of een overtuiging? Hoe maak je van een belemmerende een helpende overtuiging?

Onzekerheid kan hand in hand gaan met introvert zijn. Vind je het spannend om te zeggen dat je onzeker bent? Dat is oké. 

‘Om te kunnen zeggen dat je af en toe onzeker bent, heb je een heleboel zelfvertrouwen nodig’ Omdenken

Samen leggen we jouw onzekerheid en tekst onder de loep en zorgen ervoor dat beiden kunnen stralen. Hoe ziet dat er uit?

Het traject:

  1. Intakegesprek (via google meet)
  2. Emailcoaching, waarbij ik jou opdrachten meegeef die je altijd met me mag bespreken. Dit zijn schrijfopdrachten en hoe om te gaan met onzekerheid-opdrachten.
  3. Opsturen tekst (via mail) & bespreken tekst (feedback ontvang je via de mail, live vragen bespreken)

We leggen jouw tekst onder de loep. Zin voor zin gaan we naar jouw tekst kijken. Wat vind je van deze zin? Is deze helpend? Wat brengt de zin over? 

We nemen maximaal één A4tje tekst samen door. Dit klinkt weinig, maar er ontstaat bewustwording over de tekst die jij hebt geproduceerd. Nadat we een stuk tekst hebben doorgenomen, kan je zelf aan de slag met de inzichten die je hebt gekregen. Doordat we jouw onzekerheid onder de loep hebben genomen, heb je al veel inzichten gekregen en is jouw onzekerheid allang verminderd. Met veel meer zelfvertrouwen kun jij met jouw pen door jouw eigen tekst gaan.

Wil je dat ik een groter stuk van je tekst doorneem? Dat kan! Dit is niet inbegrepen bij het traject en kan tegen een meerprijs worden aangeschaft. Deze meerprijs is afhankelijk van de lengte van de tekst. 

Bij het doornemen van de tekst, betekent dit niet dat ik alle fouten uit de tekst haal en het herschrijf.  Dat is aan jou! Het is immers jouw tekst! Ik geef opmerkingen en suggesties om jouw onzekerheid over jouw tekst weg te nemen. 

  1. Half jaar (meer tijd tussen de mailmomenten nodig? Prima! Geen extra kosten aan verbonden)

Onzekerheid is een proces wat aandacht en afstand vereist en niet gehaast dient te worden.

Aandacht: met volle rust en tijd naar je onzekerheid en je tekst kijken.

Afstand: af en toe afstand nemen tijdens het proces, laten sudderen wat we hebben besproken en afleiding nemen door iets te doen waar je je hoofd niet bij nodig hebt, zoals bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Op die manier krijgt jouw onderbewuste de tijd om de onzekerheid te verkleinen.

Jij besteedt uren, dagen, misschien zelfs weken aan het schrijven van een fictie of non-fictie tekst. Of dit nu een verhaal, artikel of blog is. Daar besteed je niet alleen veel tijd, maar ook veel aandacht aan. Daarom wil ik ook alle tijd en aandacht hebben om naar jouw tekst te kijken!

  1. Redigeren manuscript (met korting als je een traject volgt!)

Meer over mij:

Onzeker ben ik al jaren. Onzeker over mijn teksten. Deze onzekerheid gaat niet alleen over zinnen en alinea’s, maar ook om de rode draad van de tekst. Of zelfs het eerste woord op papier. Dit ervoer ik tijdens het schrijfproces en ook daarna, waarna ik het had ingeleverd. 

Terwijl onzekerheid mij eerst tegenhield, waardoor ik ein-de-loos bleef schaven, schrappen en herschrijven, heb ik mijn onzekerheid nu geaccepteerd. Onzeker zijn over mijn teksten zorgt juist dat ik veel tijd en aandacht aan mijn teksten besteed om ze zo mooi mogelijk te maken! Dat wil jij toch ook? 

Ervaar jij ook onzekerheid bij het schrijven van je teksten? En heb je een duw(tje) nodig in de rug om je onzekerheid even los te laten en zelfvertrouwen te voelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Wil je alvast wat lezen over mijn onzekerheid omtrent het schrijven, uitgeven en marketing rondom mijn boeken? Zie mijn blogserie ‘De onzekere schrijfster’ waarbij ik schrijvers help met het verkleinen van hun onzekerheid over schrijven, uitgeven en marketing. 

Ik coach fictie en non-fictie!

Fictie: sinds mijn elfde schrijf ik verhalen en heb meerdere boeken uitgegeven.

Non-fictie: tijdens mijn studie geschiedenis heb ik essays en scripties geschreven. Daarnaast werk ik sinds juli 2021 bij AthenaCheck als senior redacteur, waarbij ik veel essays heb geredigeerd en gecorrigeerd.

Fictie en non-fictie schrijven zijn twee aparte vakken en hebben overeenkomsten. Tijdens het proces zal ik theorie van fictie erbij pakken, terwijl jij non-fictie schrijft. Dit doe ik niet zonder reden. Non-fictieboeken bevatten ook structuur, een rode draad en opmaak. Vanuit mijn werk als redacteur en corrector zal ik tijdens het lezen letten op structuur, rode draad, opmaak en taal. 

Wil je graag dat ik jouw tekst alleen controleer op structuur, rode draad, taal en opmaak? Geen probleem! Dit is mogelijk. Als je dit als losse dienst afneemt, is er geen tijd om jouw schrijfstijl en onzekerheid aan te pakken. Neem contact op voor meer informatie: [email protected]