Onzekerheid over het schrijven van blogs

Onzekerheid over het schrijven van blogs

Ik moet wat bekennen: ik ben onzeker of mijn blogs wel als blog bestempeld kunnen worden. Typisch iets voor mij. Ooit heb ik een cursus Blogs schrijven gevolgd, maar die informatie is ondertussen wat weggezakt. Ik hou van vooruitwerken en toen ik een paar blogs had geschreven, begon ik me af te vragen: Zijn mijn ‘stukken tekst’ wel als blog te bestempelen? Wat zijn de regels voor het schrijven van een blog? Dien ik me niet beter in te lezen voordat ik mag zeggen dat ik blogs schrijf?

Ik twijfelde wat ik ging doen, want dat zou betekenen dat ik daar tijd in moest gaan steken. Tijd die ik liever aan het schrijven van mijn boek en ‘blogs’ wilde besteden. Is het niet eerlijk tegenover mijn lezers dat ik wel schrijf wat ik zeg dat ik schrijf? In plaats van dat iemand straks naar mijn hoofd gaat gooien dat mijn blogs eigenlijk als column bestempeld kunnen worden?

Uiteindelijk heb ik, zoals ik vaker in mijn blogs zal benoemen, een keuze gemaakt. Anders blijf ik eeuwig twijfelen of wat ik doe, goed is. Dus ik heb besloten om te googlen ‘wat is een blog?’ Daar bleek geen eenduidig antwoord op te zijn. Kort, informatief en persoonlijk zijn kernwoorden die ik tegenkwam.

Wat wil ik bereiken met het schrijven van blogs, is een belangrijke vraag die ik mezelf stelde. Ik wil graag mijn kennis over onzekerheid in combinatie met het schrijven, uitgeven en marketing rondom een boek delen met de lezer. Als ik dit lees, vallen mijn ‘stukken tekst’ prima onder het kopje ‘blogs’ en hoef ik mij geen zorgen te maken. Ze zijn informatief, persoonlijk en ook kort.

Dit betekent niet dat mijn onzekerheid direct is weggenomen, maar ik heb nu een keuze gemaakt waardoor ik mijn onzekerheid (voor nu) kan loslaten.