Over Simone van Tongeren

Sinds mijn elfde jaar schrijf ik verhalen en vond ik het schrijven van opstellen het allerleukste wat er was op de basisschool. In de brugklas kreeg ik de kans om een boekverslag over mijn eigen boek te schrijven. Mijn droom om schrijfster te worden en boeken te publiceren, startte op mijn 15e: het uitgeven van mijn allereerste boek. Toen leerde ik direct veel van het uitgeefproces: zelf voor een foutloos manuscript zorgen, het ontwerpen van een cover, de auteursfoto en ook de marketing.

In de jaren erna publiceerde ik nog twee romans, waarbij ik ook ontdekte dat er veel keuzes waren die ik moest maken en die keuzes konden mij soms onzeker maken. De uitgeverij helpt je en toch komt er veel op je eigen schouders terecht. Pas met het in eigen beheer uitgeven van De Buitenman in 2022 kwamen mijn onzekerheden nog meer aan het licht, zoals een uitgever die niet bij me past (waardoor ik koos voor het in eigen beheer uitgeven) en het zorgen voor continue zichtbaarheid voor mijn marketing.

Sinds 2023 schrijf ik blogs met als thema ‘De onzekere schrijfster’ waarbij ik niet alleen mijn onzekerheden over het publiceer- en uitgeefproces deel, maar ook over het schrijfproces. Wees gerust, want ik sluit altijd af met tips en hoe ik mijn onzekerheid heb verkleind.

Terwijl ik startte als Onzekere Schrijfster volgde ik de NLP-coachopleiding bij het Instituut voor Durf en Daadkracht. Als bonus zat er een marketingprogramma bij en algauw wilde ik mijn thema onzekerheid uitbreiden en integreren met mijn andere dienst in mijn onderneming: ‘De Onzekere Schrijfcoach’ ofwel ‘De anti-onzekerheidcoach voor schrijvers.’ Uiteindelijk is iedere schrijver onzeker voor, tijdens en na het schrijfproces.

Op mijn website vind je mijn gepubliceerde boeken en blogs terug. Daarnaast kan je ook mijn dienst als anti-onzekerheidcoach terugvinden, alsook mijn diensten als redacteur en/of corrector.

Bij vragen, stuur me gerust een mail of bericht via social media!