Stap voor stap

Stap voor stap

Stap voor stap

Vorige week schreef ik over de druk die ik voel om continue bezig te blijven en resultaat te tonen wat betreft De Buitenman. Tegelijkertijd besef ik steeds meer dat juist het nemen van afstand zorgt voor rust en nieuwe ideeën. Ik gun mezelf deze tijd ook, als ik terugkijk op de afgelopen weken waarin ik zes weken lang bezig ben geweest met de marketing rondom mijn crowdfunding. En dat ik best even rust mag nemen na deze periode.

Zoals jullie weten, heb ik de maanden daarvoor ook enorm veel gedaan aan mijn boek als voorbereiding voor de crowdfunding. En dat naast mijn fulltime baan. Een project waar ik soms drie keer in de week mee bezig was of meer. Gestructureerd. Jullie hebben het allemaal kunnen lezen in mijn eerdere blogs. De deadline van het voorjaar van 2022 staat in mijn agenda, maar ik heb besloten nu bewust wat afstand te nemen van het hele proces. Hoeveel ik ook nog moet doen, het komt goed. Dat weet ik. Dat voel ik. En ik weet dat ik daar niet iedere dag voor hoef te werken. Dat ik ook best een dag een boek mag lezen. En niet hoef te werken aan mijn boek. Dat dat mag en dat het goed is.

Het is namelijk niet alsof ik naast mijn werkweek van bijna veertig uur niets anders doe dan schrijven. Twee avonden in de week geef ik bijles. Daarnaast redigeer ik een scriptie. Dat is uiteindelijk ook werk. Werk waar ik ook blij van word en energie van krijg, maar het kost ook tijd. En ik besteed ook tijd aan het schoonmaken van mijn huis. Er zit nu eenmaal maar 24 uur in een dag. Die moet ik op de juiste manier indelen.

Zelf zit ik nog in de modus van de commerciële wereld van mijn vorige banen, waar zo snel mogelijk resultaat geboekt moest worden. Nu merk ik dat het niet altijd beter is om sneller resultaten te bereiken. Je moet de tijd nemen om dingen uit te zoeken en te ontdekken wat wel en wat niet werkt. Wat goed voelt en wat niet goed voelt.

Misschien val ik in herhaling, maar het is belangrijk om je eigen tempo aan te nemen en je tijd te nemen voor processen om te zorgen voor het perfecte resultaat. Zelf ben ik dat ook nog steeds aan het ontdekken en dat heeft – grappig genoeg – tijd nodig. Ook omdat ik de gewoonte had om processen snel af te ronden en snel resultaten te bereiken. Want daar word je vaak op beoordeeld op school en werk. Die gewoonte is er in de loop der jaren ingeslopen. Helaas. Ik ben blij dat ik daar nu los van kan komen en mijn eigen weg en tempo kan kiezen.

Donderdag staat een afspraak in mijn agenda om te kijken naar een bedrijfslogo. Het is weer een kleine stap, maar iedere stap is er een in de goede richting. Een stap dichterbij mijn einddoel.