Weetjes boek 3

Weetjes boek 3

De verloofde van mijn zusje

Weetjes over mijn derde boek dat ik heb uitgegeven.

De verloofde van mijn zusje

 1. Dit boek heb ik geschreven in het jaar 2012. Voordat ik hem heb uitgegeven, heb ik hem herschreven en wat scènes toegevoegd en aangepast, wat ik bij de hiervoorgaande boeken eigenlijk niet heb gedaan.
 2. Volgens mij heb ik dit boek al eerder naar boekscout gestuurd, maar ik ben er uiteindelijk niet mee door gegaan, omdat ik op dat moment andere zaken meer aandacht vroegen. In 2017 voelde het goed om het weer op te pakken.
 3. Begonnen op 1 juni 2012, klaar op 17 augustus 2012.
 4. De bestandsnaam van dit boek was continue Zwanger. En stiekem heet de map in mijn email nog steeds zo.
 5. De bazigheid van de moeder van Sana is terug te beargumenteren op hoe ik was in 2012. Mijn moeder en ik botsten zo nu en dan, omdat we qua karakter zo op elkaar lijken. Daar wilde ik tegenin gaan. En stiekem soms nog steeds. De standvastigheid van Sana en dat ze haar eigen keuzes wil maken en los wil breken van haar ouders, herken ik in mezelf.
 6. Mevrouw Simaru is gebaseerd op een vriendin die ik had in die tijd. Zij was iets ouder en zei altijd precies de juiste dingen. En net een wat onafhankelijkere persoon dan je ouders, met wie je op een gegeven moment niet meer alles wil delen 😉 En het klopt: je kan iets nog zo graag willen, het is uiteindelijk je gevoel die vertelt wat het juiste is. Pas sinds kort maak ik ook beslissingen met mijn gevoel in plaats van alleen maar ratio.
 7. Ik ben ook een type die alles kan overanalyseren, terwijl ik weet dat ik daar niets mee bereik. Dat is ook zeker een eigenschap van mezelf die terugkomt bij Sana.
 8. Net als Sana, be ik van mening dat ik iemand moet bedanken als iemand mij helpt. Zoals Sana Nadia haar familie bedankt door geld te geven.
 9. Ik kijk – net als Sana – nooit het journaal en mijn vader heeft me er wel eens op gewezen dat het verstandig is om het zo nu en dan te bekijken. Nu blijf ik, net als Sana, op een andere manier op de hoogte. Ik check online het nieuws zodat ik alleen de artikelen hoef te lezen die me interessant lijken en niet vijf minuten naar een nieuwsonderwerp hoef te kijken, wat ik oninteressant vind.
 10. Sana heeft moeite met het vertellen van leugens. Ik ben ook een type die geen grap kan uithalen met iemand door een leugen te vertellen. Dat is meteen aan mijn gezicht af te lezen!
 11. Sana vertelt niet veel aan Gabriel en Nadia. Ik hield vroeger ook veel voor mezelf en kon daar dan uren over piekeren waardoor ik alleen mezelf ermee had.