Hoe ben of word ik een marketingtopper?

Hoe ben of word ik een marketingtopper?

Marketing is een vak en is in iedere branche weer anders. Je kan zelf kennis opdoen over marketing en jezelf inlezen, maar hoe zorg je ervoor dat je een topper wordt? Daar heb ik geen antwoord op, want zoals je weet, ben ik onzeker over mijn marketing. Ik geef je handvatten waar je aan moet denken!

Kenmerken van marketing
Wanneer je een boek hebt geschreven en uitgegeven, zal je altijd aan marketing moeten doen wanneer je doel is boeken te verkopen. Je zal structureel content moeten delen waarbij je kan inspelen op de actualiteit. Als je regelmatig iets wil posten, zeg 2 of 3 keer in de week, kan het handig zijn een contentkalender aan te maken zodat je ook iets kan inplannen en vooruitplannen door gebruik te maken van FB meta.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Alleen maar recensies van je boek plaatsen, zal niet per se voor hogere verkoopcijfers zorgen want de lezer wil ook jóu leren kennen, de auteur van het boek! Regelmatig iets over jezelf posten is dan ook superhandig, maar wat post je dan? Allemaal dingen waar je over na moet denken, want alleen maar een foto’s met je huisdier is ook oninteressant.

Continue nieuwe content bedenken zorgt ervoor dat je het moet volhouden. Doorzettingsvermogen is dan ook heel belangrijk. Marketing moet en is onderdeel van het uitgeven van je boek. Zie je het als moeten of vind je het ook echt leuk? Dat je het kan, betekent niet dat je het leuk vindt om te doen en langere tijd vol gaat houden.

Uiteindelijk ben jij een schrijver en geen marketingexpert. En het schrijven van een social media post of blog is toch wat anders dan een boek.

Tips
1. Weeg je belangen af
2. Iets doen wat je niet leuk vindt maar alleen omdat het moet, werkt op de korte termijn prima maar niet op de lange termijn
3. Wanneer ga je hulp inschakelen? Dit kan eenmalig zijn, een virtual assistent of een business of marketing coach. Hulp inschakelen is niet noodzakelijk en het voelt misschien gek te doen, maar onderschat het niet!

Zo nu en dan schakel ik hulp in, zoals een grafisch vormgever voor een huisstijl bij mijn social media posts. Bovendien heb ik geleerd dat je jezelf moet blijven en dat je op die manier misschien vanzelf een topper wordt!