Planning

Planning

Planning

Begin van dit jaar had ik een prachtige planning met jullie gedeeld met al mijn plannen voor dit jaar. En nee, ik ga niet zeggen dat daar niets van terecht is gekomen. Bij De Buitenman is alles goed gekomen qua planning en ik ben heel blij dat ik voor mezelf van tevoren zoveel op papier had gezet.

Na de publicatiedatum was het vooral een kwestie van marketing, marketing en marketing. Het liefst wilde ik verder met De Kettingreactie, maar mijn handen kriebelden ook om verder te werken aan abandoned engineering. Waar deed ik goed aan? Ik nam mijn planning nog eens onder de loep. Die was erg enthousiast met zo’n zes deadlines in de zomervakantie. Een maand vrij is lang, maar ik wil ik ook genieten van mijn vakantie. Al gauw realiseerde ik me, dat ik mijn planning moest gaan aanpassen. Dat was natuurlijk al gebeurd door de opleiding waar ik me voor had ingeschreven via het STAP-budget.

Het belangrijkste vooruitzicht: De Uitgeversdag. Ja, dat is in november en ja, dat zit continue in mijn hoofd. Echter kan ik niet zoveel voorbereiden. Door middel van het huiswerk van mijn schrijfcoach bereid ik mij indirect ook voor de Uitgeversdag voor. Het is goed om te weten wat ik moet doen voor mijn boek, maar mezelf iets meer ruimte geven kan geen kwaad. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt om De Buitenman te realiseren dus één of twee stappen terug qua werksnelheid mag ik mezelf gunnen.

Bovendien heb ik goede stappen gezet met mijn STAP-budget en de uitgeversdag dus nu is het een kwestie van langzaam, maar gestaag doorwerken waar ik aan ben begonnen. Uiteindelijk is het toch alweer veel te lang geleden dat ik echt wat heb geschreven. De Kettingreactie was eind 2020 af en daarna heb ik wel een en ander op papier gezet wat betreft abandoned engineering, maar echt schrijven, dat is alweer een tijd geleden.

Stiekem denk ik eraan om een schrijfdocente / schrijfcoach in de hand te nemen om hulp te vragen voor het maken van structur voor abandoned engineering. Dat speelt nu door mijn hoofd en het wordt tijd om op zijn minst de eerste stap te zetten door middel van het schrijven van een mail voor het inwinnen van informatie.

Tja en hoe het dan verder gaat met mijn planning, dat weet ik nog niet zo goed. De publicatie van De Buitenman moet ik ook nog even laten bezinken en juiste beslissingen maken omtrent de marketing. Ik houd jullie op de hoogte!